İmplant Diş İyileşme Süreci Nasıl Gerçekleşir?
Diş ve ağız tedavileri çok fazla yöntem içerir. Diş sorunlarının engellenmesi ve daha estetik dişler için de çeşitli tedaviler uygulanır. İmplant uygulaması, diş hekimlerinin en fazla uyguladığı ve insanlar tarafından en fazla tercih edilen tedavilerden biridir. İmplant temel olarak eksik dişlerin yerine yeni dişler takılması işlemidir. İmplant, diş eksikliği olanlarda kullanılan ve diş köklerine uygulanan küçük vidalar olarak tanımlanır. Diğer dişlere zarar verilmeden bu tedavi yapılır ve hastanın eksik dişleri tamamlanır. İmplant tedavisi uygulandıktan sonra da belirli bir iyileşme süreci gerçekleşir. Bu süreç kapsamında ilk olarak iyileşen bölge diş eti ve çevresi olur. Ameliyat bittikten sonra bu bölgenin iyileşmesi kısa sürer. 7-12 gün gibi bir sürede dikişlerin alınması mümkün hale gelir. Daha sonra ise kemik ve implant arasındaki iyileşme süreci devam eder.
Kemiğin İmplant Ile Tamamen Birleşmesi
İmplant tedavisi sonrasında iyileşme sürecinde en önemli şey, kemik ve implant arasındaki bağın tamamen sağlanmasıdır. İmplant çene kemiğine yerleştirilir ve daha sonra ise kemik ile birleşmesi sağlanır. Tedavinin bitişinden sonra bu bütünleşme de sağlandığı zaman, iyileşme süreci tamamlanmış olur. Bütünleşme sağlandığı zaman implant, kemiği çok sağlam bir şekilde tutar. Yani aynı diş kadar dayanıklı olur. Bu süreç genellikle 3 ila 6 ay arasında değişir.
Hijyenin İmplant Sonrası İyileşmede Önemi
İmplant tedavisinden sonra hastaların dikkat etmesi gereken en önemli konu hijyendir. İyileşme sürecinde hastanın ağız temizliğine ve bakımına dikkat etmesi gerekir. Hijyen sağlandığı zaman iyileşme süreci daha hızlı ve daha etkili olur. Bunun dışında tedavinin iyileşme süreci genellikle kendiliğinden olur. Hastanın yapabileceği pek bir şey yoktur. Kontrole gitme de faydalıdır. İmplant tedavisi ve sonrasında iyileşme süreci için kurumumuzdan bilgi ve hizmet alabilirsiniz.