Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız içerisindeki tüm doku ve dişler ile ilgilenen ağız, diş ve çene cerrahisi bölümü aynı zamanda çene ve çenelere bağlı tüm eklemlere bağlı rahatsızlıkları da gidermeye çalışır. Rahatsızlığın derecesine ve hastanın genel durumuna göre yapılacak olan cerrahi işlemler lokal veya genel anestezi ile yapılabilir.

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Nedir? Ne Yapar?

Çok geniş bir hizmet yelpazesine sahip olan ağız, diş ve çene cerrahisi yaygın olarak hastalarına aşağıdaki hizmetleri sunmaktadır.

  • İmplant tedavisi
  • Çene kemikleri ve kemiklerin çevresinde bulunan dokuların rekonstrüksiyonu
  • Çene ve çeneye bağlı eklem kemiklerin kırık tedavileri
  • Çene bölgesinde gelişen enfeksiyonların tedavisi
  • Yanak, damak, dil, dudak ve iç kaslarda oluşan tümör ve kistlerin temizlenmesi
  • Protez yapımı öncesinde, ağızdaki kemik ve dokuların işleme hazır hale getirilmesi
  • Çıkamamış dişlerin çekilmesi

Diş Çekimi Yapılmalı Mıdır?

Tüm uzman diş hekimleri, herhangi bir dişiniz için üstün çaba göstermek zorundadır. Diş çekmek her daim en son şans olarak kullanılmalıdır. Diş hekiminin tüm çabalarına rağmen dişte tedavi edilemeyecek boyutta çürük veya erime varsa ancak o durumda diş çekilebilir. Zira bu durumda diş çekilmezse çürük iltihaba dönüşerek çene kemiğine ve diğer dişlere de zarar verecektir.

Çürük olmasa da onarılması mümkün olmayan diş ve diş kökü kırıkları olan dişler, gömülü dişler, aşırı önde veya aşırı arkada bulunan ve hizalanması imkansız dişer ve yine enfeksiyon kapmış dişler çekilebilir.

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Tedavileri

Diş çekiminden sonra en sık uygulanan ağız, diş ve çene cerrahisi tedavisi ise kist ve tümör tedavileridir. Özellikle çıkamamış ve gömük diye tabir edilen dişler bu kistlere yol açar. Kistler alınmadığı takdirde çevresindeki tüm kemiği eritir ve bu da hastayı geri dönüşü olmayan bir yola sokar. Kemik erimesini engellemek için bu kistler cerrahi yöntemlerle hastadan alınmalıdır.

Kiste müdahale edilmezse zamanla yayılarak tümöre dönüşecektir. Tümör çok daha tehlikeli olup çene kemiğini çok zayıflatır ve kemiğin içten kırılarak tüm dişlerin kaybedilmesine dahi sebep olabilir.

Son Yazılar

Kanal Tedavisi

Kanal Tedavisi Diş travması veya çürük gibi nedenler dolayısı ile dişin iç kısmındaki sinirlerin alındığı tedavi yöntemidir. Sinirlerin alınmasından sonra, kök içerisinde kanal genişletilir ve

Devamını Oku

Gülüş Tasarımı

Gülüş Tasarımı Sağlıklı bir hayat için vücudumuzun giriş noktası olan ağzımıza iyi bakmamız gerekiyor. Besinleri dengeli bir şekilde tüketebilmek ve dış görünüşümüzü de etkileyici kılmak

Devamını Oku

Estetik Diş Hekimliği

Estetik Diş Hekimliği Dişler, sağlığımız kadar sosyal hayatımızı da etkileyen organlardır. Bu nedenle günümüzde artık sadece çürük gibi sorunlar ile değil, bireyler dişlerin görüntüsünün de

Devamını Oku