Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma

Dişlerinizi fırçalamanıza rağmen dişleriniz beyazlamıyor mu? Bu aslında sadece sizin değil çok fazla sayıda insanın yaşadığı bir problem. Diş beyazlatma tekniği ile bu artık mümkün ve zannettiğinizden çok daha hızlı bir şekilde.

Dişlerimiz aşırı çay – kahve tüketimi, sigara tüketimi, diş sinirlerinin eski gücünü yitirmesi, yaşlanma veya bazı maddelerin eksikliği sebebiyle sararabilir. Diş beyazlatma işlemi mutlaka uzman bir diş hekimi kontrolünde yapılmalıdır. Basit gibi görünse de sağlığınız açısından bu operasyon mutlaka bir klinik ortamında gerçekleşmelidir.

Elbette evinizde de diş macunları ve bazı kürler ile dişlerinizi beyazlatmayı deneyebilirsiniz. Bu denemeleriniz çözüm olmuyorsa, o noktada devreye diş hekimleri girecektir.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatmak için gelen hastanın doğal diş rengini saptamak önemlidir. Bu sayede işlem bittikten sonra kat edilen gelişme ölçülebilecektir. Diş beyazlatma tedavisi, beyazlatıcı maddenin dişlere özel ve ileri teknolojili cihazlar ile sürülmesinden ibarettir. Öncesinde elbette doktorunuz, diş üstü ve altından bulunan tartarları kıracaktır.

Dişe sürülen bu beyazlatıcı madde ışın yardımı ile sertleştirilir. Diş hekiminizin talimatlarına uygun olarak kullanmanız takdirinde, bu beyazlatma işleminin kalıcılığı da uzun olacaktır.

Doğal Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma işlemlerinde diş hekimleri mutlaka çok titiz davranmalıdır. Bazı hekimlerin fazla ilaç kullanması, dişlerin çok fazla beyazlamasına ve 100 metreden kişinin diş beyazlatma işlemini yaptırdığının anlaşılmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple dişler mutlaka kendi doğal renklerine yaklaştırılmalı ve kişiye sosyal hayatında dişlerini rahat kullanma şansı verilmelidir.

Dişlerinizi beyazlattıktan sonra çok sık çay içer veya sigara kullanımına devam ederseniz, dişlerinizin beyazlık ömrü kısalacaktır. Çay ve kahve alışkanlığı yüksek olan bireylerde bu beyazlık 3 ay kadar sürerken, dişlerine iyi bakan kişilerde 5 yıl kadar sürebilmektedir.

Diş Beyazlatma Yan Etkileri

Diş beyazlatma tedavisinin yan etkileri geçicidir ve işlem sonrasındaki iki hafta içerisinde görülür. Bu yan etkiler diş etlerinde yanma, dişlerde hassasiyet ve diş etlerinde renk değişimi gibi durumlardır. Bu diş beyazlatma yan etkileri, işlem sırasında kullanılan ilaç sebebiyle olmaktadır ve kalıcı hasar bırakmaz.

Son Yazılar

Kanal Tedavisi

Kanal Tedavisi Diş travması veya çürük gibi nedenler dolayısı ile dişin iç kısmındaki sinirlerin alındığı tedavi yöntemidir. Sinirlerin alınmasından sonra, kök içerisinde kanal genişletilir ve

Devamını Oku

Gülüş Tasarımı

Gülüş Tasarımı Sağlıklı bir hayat için vücudumuzun giriş noktası olan ağzımıza iyi bakmamız gerekiyor. Besinleri dengeli bir şekilde tüketebilmek ve dış görünüşümüzü de etkileyici kılmak

Devamını Oku

Estetik Diş Hekimliği

Estetik Diş Hekimliği Dişler, sağlığımız kadar sosyal hayatımızı da etkileyen organlardır. Bu nedenle günümüzde artık sadece çürük gibi sorunlar ile değil, bireyler dişlerin görüntüsünün de

Devamını Oku